Skip to main content

Notifications

Building Copilot Studio Chatbots in Microsoft T...
Unanswered

Adaptive Cards

Posted on by 4

We have created a chatbot in PVA (Teams version) and we want to trigger a flow from Power Automate sending an adaptive card through this PVA and waiting for the response.

 

The problem is that when you choose the PVA Channel to send the adaptive, the card is sent correctly but if you click on any option you never receive the response.

 

Choosing the "Power Virtual Agent" option we dont receive any response:

MartinPena_1-1671117701710.png

 

 

Choosing the "Bot de Flow" option we do receive the response:

MartinPena_0-1671117559909.png

 

  • Expiscornovus Profile Picture
    Expiscornovus 29,248 on at
    Re: Adaptive Cards

    Hi @MartinPena,

     

    I would start by double checking the list of prerequisites in this Microsoft Learn article:

    https://learn.microsoft.com/en-us/power-virtual-agents/advanced-proactive-message

     

    Check things like:

     

    A bot can't deliver messages if the recipient:

    • Doesn't have the bot installed in Microsoft Teams.
    • Has uninstalled the bot.
    • Has blocked the bot.
    • Doesn't have permission to chat with the bot - in which case you'll need to share the bot with users.

Helpful resources

Quick Links

Exciting News for Copilot Studio Communi…

Get ready to experience a whole new level of engagement with the Copilot Studio…

Celebrating the May Super User of the…

LaurensM is an exceptional contributor to the Power Platform Community…

Check out the Copilot Studio Cookbook…

We are excited to announce our new Copilot Cookbook Gallery in the Community…

Leaderboard

#1
WarrenBelz Profile Picture

WarrenBelz 137,998

#2
RandyHayes Profile Picture

RandyHayes 76,308

#3
Pstork1 Profile Picture

Pstork1 63,059

Leaderboard

Featured topics