Skip to main content

Notifications

Power Platform Community / Forums / General / After deleting a Varia...
General
Unanswered

After deleting a Variable it doesn't update on related topics

Posted on by 6

We have created a topic with some variables, which were marked as Input.

Since we didn't use them, we deleted those variables BUT, now, all the previous topics that redirected to this new one is throwing an error.

 

If we try to update those topics, by deleting and recreating the "Redirect to another topic" action, when we try to save the topic, we get: «Output variable to this topic changed. Save current topic. »

We cannot fix this and we are unable to publish new versions.

 

Any help or suggestion, that doesn't imply deleting all the existing topics and recreating everything from scratch?

Categories:
  • db1989 Profile Picture
    db1989 7 on at
    Re: After deleting a Variable it doesn't update on related topics

    We had the same error message for a topic that was invoking another topic. Creating a copy of the target topic and reassigning the variables in there resolved it on our end. 

  • Joey_T Profile Picture
    Joey_T 3 on at
    Re: After deleting a Variable it doesn't update on related topics

    same bug here for quite few topics. hope to get proper solutions. as redo every topics are so wasting effort and time

  • Re: After deleting a Variable it doesn't update on related topics

    Oh gosh , that isn't a good solution, I'm working light now just for testing before publishing.
    Going live would be a nightmare. 
    I can definitely not delete 1 whole topic populated with huge chunks of data if there's a scenario like that. 

  • GoldEnergy1 Profile Picture
    GoldEnergy1 6 on at
    Re: After deleting a Variable it doesn't update on related topics

    Hi Yihan,

    The only solution I found was to delete the topic that initially set the Variables and re-create everything.

    Since the topic was a System Topic, I had to create a new Topic, without the variables, that redirected to the System Topic, so that I could reference that topic from others.

     

    But this is indeed a very annoying bug on PVA that should be addressed!

  • Re: After deleting a Variable it doesn't update on related topics

    same issue on this as well, need help. 

Helpful resources

Quick Links

Exciting News for Copilot Studio Communi…

Get ready to experience a whole new level of engagement with the Copilot Studio…

Celebrating the May Super User of the…

LaurensM is an exceptional contributor to the Power Platform Community…

Check out the Copilot Studio Cookbook…

We are excited to announce our new Copilot Cookbook Gallery in the Community…

Leaderboard

#1
renatoromao Profile Picture

renatoromao 6,459

#2
Pstork1 Profile Picture

Pstork1 1,968

#3
Expiscornovus Profile Picture

Expiscornovus 1,673