Skip to main content

Notifications

Topic Creation & Management
Unanswered

MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

Posted on by 8

Hi !

So I am having some weird issue with my SPO connection in MS copilot Studio. I am currently on free trial, but I don't think that's an issue. Generative AI is not working with my SharePoint or One Drive for business. It doesn't include answers from SPO for some reason. It's definitely not a connection issue, since I can see a list of sites when I create a custom topic connection for example "Get file content using path" I can pick the site for the input, but then it doesn't work even through the created separate topic (that's a different issue all together).

So what are my next steps?

FYI: GEN AI works fine with uploaded files and Public Websites. But SPO is not working which gives me a major headache....

  • Serik_J Profile Picture
    Serik_J 8 on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    Hey Adiei,

    I am using AAD v2, it seems to work fine since me and my colleges can login, which means SSO is set correctly. Connection to SPO works as well, since I can see input results when trying to connect via plugins for SPO. I have followed the the official guide, granted the permissions for the MS Graph. So authentication is there, but still can't read the SPO sites and files...

    I can share them via email

  • adilei Profile Picture
    adilei on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    Check to see if it's not a Graph retrieval issue: Re: PVA Generative Answers and no content from Sha... - Power Platform Community (microsoft.com)

     

    Otherwise, can you share the following: 1. redirect URI for your registered app 2. copilot authentication settings 

  • Serik_J Profile Picture
    Serik_J 8 on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    Yep, permissions are there. So I think the issue is with SSO not being set up. I will try to do that and see what I get. At least I am hoping that will solve my issue. I tried with root and separate sites, nothing works 🙂

  • juangonzalezAuc Profile Picture
    juangonzalezAuc 33 on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    Actually, let me correct myself, as I just did another test

    Teams and Power Apps Only: can read pages and documents in document library

    Manual Authentication (Azure AD V2): can read pages and documents in document library

     

    so same result with both types, maybe manual authentication with SSO will help to read lists but I don't think lists are included.

    Did you gave permissions to app registration for reading sites?

    juangonzalezAuc_0-1704985883429.png

     

    I would not use the root site in booster action tough, as is able to read all the sites and all document libraries.

  • Serik_J Profile Picture
    Serik_J 8 on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    What service provider did you use for Manual Authentication ? I used Azure AD V2, but without SSO. Which maybe the cause for the issue, I am investigating that right now.

  • juangonzalezAuc Profile Picture
    juangonzalezAuc 33 on at
    Re: MS Copilot studio sharepoint not working with GenAI

    In Sharepoint I've only managed to get information from pages in a sharepoint site, but not from lists or files in the document library. I just included the root site and after a few minutes it worked but only for pages. 

Helpful resources

Quick Links

Exciting News for Copilot Studio Communi…

Get ready to experience a whole new level of engagement with the Copilot Studio…

Celebrating the May Super User of the…

LaurensM is an exceptional contributor to the Power Platform Community…

Check out the Copilot Studio Cookbook…

We are excited to announce our new Copilot Cookbook Gallery in the Community…

Leaderboard

#1
WarrenBelz Profile Picture

WarrenBelz 137,998

#2
RandyHayes Profile Picture

RandyHayes 76,308

#3
Pstork1 Profile Picture

Pstork1 63,059

Leaderboard

Featured topics