Skip to main content

Notifications

Topic Creation & Management
Unanswered

Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

Posted on by 18

I've created a bot in Copilot Studio and provided some documents as data and enabled the "Boost conversational coverage with generative answers". 

After publishing the bot, the bot is working fine with the generative answers in the Demo website, but when i tried to chat with the bot in the MS Teams, then it throws the error:  "Sorry, something unexpected happened. We’re looking into it. Error code: System Error."

Though I enabled the authentication to Teams only, then also getting same error.

The Bot is working fine with the Topics, but somehow it is not working for "Boost conversational coverage with generative answers" in the MS Teams.

  • dttigger88 Profile Picture
    dttigger88 55 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    @SairamThummala - code and set up are attachments in my post yesterday. Copy and paste the code into adapative card in "Formula" not "JSON"

  • SairamThummala Profile Picture
    SairamThummala 18 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    @dttigger88 , could you please provide the json code that you are using in adaptive cards?

    I will try this this approach.

  • dttigger88 Profile Picture
    dttigger88 55 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    I have just tested again now and all is working as it was previously in Teams now.
    I get the message summarised in bullet points and below are clickable citations.
    Attached is the code for the adaptive card. Copy and paste in as "Formula" not "JSON" and screenshots of my set up. This BOT looks at websites and uploaded documents but adaptive card works the same on any set up when published to Teams,

  • dttigger88 Profile Picture
    dttigger88 55 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    After nearly 3 days, I have managed to upload a document and test in teams and it is working correctly including citations ... so i am guessing MS have put the plug back in 🙂

  • nicox Profile Picture
    nicox 104 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    Hi @dttigger88 , can you please share the whole code where you display the citation links in Teams. It would really help a lot. Thank you so much.

  • dttigger88 Profile Picture
    dttigger88 55 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    I have had issues all week now with my BOT using uploaded documents for generative boost. I have built a new BOT and tried uploaded different documents. It is taking up to 30 mins to index even small documents and then errors out so i cannot upload documents at present. This issue only started after the weekend. It seems to be an issue at MS ... my best guess.

  • OtiliaD Profile Picture
    OtiliaD 7 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    Hello ,,

     

    im experiencing the same error... My bot is failing to do document summarisation since yesterday only in teams,,,not sure whats wrong

     

    help anyone??

  • dttigger88 Profile Picture
    dttigger88 55 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    @SairamThummala - Hi - not sure if this is what you are after, but this is how i have my citation links working in Teams. Ignore if no use. Cheers

  • nicox Profile Picture
    nicox 104 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    @SairamThummala, yes unfortunately the citation will not work anymore when a variable is used to display the response.

    I am temporarily using this workaround until Microsoft resolves this issue.

  • SairamThummala Profile Picture
    SairamThummala 18 on at
    Re: Chat bot in MS Teams throws errors while using "Boost conversational coverage with generative answers"

    Could you please provide screenshots of step-by-step process?

Helpful resources

Quick Links

Exciting News for Copilot Studio Communi…

Get ready to experience a whole new level of engagement with the Copilot Studio…

Celebrating the May Super User of the…

LaurensM is an exceptional contributor to the Power Platform Community…

Check out the Copilot Studio Cookbook…

We are excited to announce our new Copilot Cookbook Gallery in the Community…

Leaderboard

#1
renatoromao Profile Picture

renatoromao 6,459

#2
Pstork1 Profile Picture

Pstork1 1,990

#3
Expiscornovus Profile Picture

Expiscornovus 1,700

Featured topics